Nyttig information til adoptanter

Gode råd ved adoption af gadehunde

Gadehunde har ofte haft dårlige oplevelser med mennesker, især mænd, og er derfor ofte bange for fremmede (især mænd).

Hunde der er vokset op på gaden er ikke blevet socialiseret til mennesker og andre hunde, og skal derfor lære at begå sig med andre hunde og mennesker.

Hundene kan være lydfølsomme og stressede, og deres impuls vil være at stikke af hvis de bliver bange. Derfor anbefaler vi at gadehunde luftes med både halsbånd og sele indtil hunden er tryg på gåturene.

Hundene kan have tynd mave i begyndelsen på grund af stress fra transporten og nye omgivelser. Dette kan afhjælpes med produktet Zolac, der kan købes hos dyrlæger eller på nettet.

Vi gør meget ud af at finde det rigtige match af hund og adoptant, og Bela giver udførlige beskrivelser af hundene. Men det markante miljøskift ved adoption kan medføre at hundene ændrer adfærd i starten. Det kan blandt anden være at renlige hunde skal genlære at være renlige, eller at hunde der kommer godt ud af det med andre hunde gør af eller bliver bange for hunde. Det tager tid for en adopteret hund at blive tryg i sine nye rammer.

Gadehunde har ofte ikke lært at gå i snor, og dette kan være en stor udfordring og tage tid. Er hunden utryg ved snoren kan den føle behov for at holde andre hunde eller mennesker på afstand ved at gø og snappe ud. Sørg for at holde gåturene trygge for din hund, og brug gerne den gule sløjfe der signalerer at din hund ikke er tryg.

Hvis du får spørgsmål eller ser adfærd du ikke forstår hos din hund, så spørg i vores Facebook gruppe for adoptanter. Din hund er ikke mærkelig, og der vil med garanti være andre der har oplevet det samme som dig og har gode råd. Vi er alle til for at hjælpe hinanden!

Tips og tricks til din gadehund

• Skæld aldrig af din gadehund ud! Disse hunde skal lære at stole på mennesker igen, og hvis du råber af din hund kan den let miste tilliden til dig.

• Brug positiv forstærkning til træning. Det gør det sjovt for hunden at lære, og det er også sjovt for dig.

• Gadehunde kan have foder aggression, det er vigtigt at lære hunden at acceptere at ejeren tager mad fra den.

• Foder aggression kan afhjælpes ved at placere foderskålen i hundens hovedhøjde.

• Observer om din hund bliver utryg i bestemte situationer, og væn den langsomt til disse situationer med ros, godbidder og kærlighed.

• Der findes produkter der kan afhjælpe stress og angst hos hunde, f.eks. i tiden efter adoption eller nytårsaften. Produkter som Kalm eller Adaptil er ikke-sløvende, og kan måske hjælpe din hund.

• Dit og hundens kropsprog er vigtigt, og du kan bruge kropsproget til både at forstå og kommunikere med din hund.

• Gadehunde har aldrig set spejle eller fjernsyn før. Hjælp din hund mad at blive tryg ved alle de nye ting.

Andre gode hjemmesider til dig med gadehund

Danske Dyreinternaters hjemmeside kan du finde meget god information om gadehunde og adoption.

Dyreværnets hjemmeside kan du finde masser af aktuelle artikler hvis du gerne vil vide mere om din firbenede ven.