Hvem er vi?

Friends of Balthazar – bosniske gadehunde er en forening hvis formål er, at redde og hjælpe gadehunde i Bosnien.

Hundene lever et kummerligt og farligt liv på gaden. Hundene sulter, er undernærede og lider derfor af forskellige følgesygdomme. De bliver mishandlede på den mest bestialske måde. Vi har fået hunde ind, der har fået ben skåret ben af og øjne stukket ud. Desuden er det meget almindeligt at man, med vilje, kører hundene ned, hvilket mange af vores hunde gennem tiden er tydelige beviser for. Man lægger mad med glasskår ud til dem, de bliver fanget af hundefangere på den mest brutale måde, og smidt i store shelters, ofte 50-100 hunde i samme bur. De stærkeste får mad, ellers æder de hinanden. Mange dør af sult eller fryser ihjel om vinteren.

Hvem er vi og hvad gør vi?

Friends of Balthazar i Danmark består af formanden Cecilie i Ruds Vedby, Michael og Susanne i Terslev og Casper i København. Bela leder den bosniske del af foreningen sammen med en gruppe hjælpere. Vi samarbejder om at redde så mange hunde vi har mulighed for. Alt vores arbejde er derfor 100% frivilligt.

Bela har den første og daglige kontakt med hundene i Bosnien, og hun og hendes hjælpere gør et enormt stykke arbejde. Deres hjerter brænder for hundene, de er på 24/7 og de kæmper for at hjælpe alle dem de kan. Ofte er der ikke plads til flere hunde, men så dukker der en akut situation op, hvorefter Bela finder alligevel pladsen.

Hundene bliver dyrlægekontrolleret, vaccineret, neutraliseret og chippet.
De hunde der skønnes egnede til familiehunde søger vi adoptionsfamilier til i Danmark. Vi sørger for at hundene og deres nye familier passer til hinanden. Derfor tager vi altid på hjemmebesøg hos de interesserede familier. Det er også rart for de nye familier med en snak om hvad det indebærer at få en gadehund. Vi er meget påpasselige med at vores hunde er sunde og raske, fysisk såvel som mentalt. Har en af vores hunde særlige behov så gør vi altid opmærksom på dette. Alle hunde er dyrlægekontrollerede umiddelbart inden afrejsen og har de nødvendige vacciner. Derudover har de altid fået både loppe og ormekur inden afrejsen.
Vi har altid større udgifter end adoptionsgebyret kan dække idet nogle hunde er hos Bela i længere tid. Desuden har nogle hunde og hvalpene brug for speciel kost og tilskud.

Hvordan kan du hjælpe?

Da alt er på frivillig basis er Friends of Balthazar afhængige af alt den hjælp vi kan få til bla. dyrlæge, medicin, tæpper, foder og hvad der ellers skal til for at give hundene et anstændigt liv indtil de kan blive adopteret. Vi modtager derfor gerne donationer i form af foder og diverse hundeting, men af og til har vi dog også brug for penge, og selv en tyver kan gøre en kæmpe forskel.

Du har også mulighed for at melde dig ind i Foreningen Friends of Balthazar – bosniske gadehunde. Det gør du ved at sende os en mail med navn, telefon, kontaktadresse eller mailadresse og oprette en fast månedlig bankoverførsel hvor du skriver kont. “dit navn” i teksten til modtageren. Kontingentet er på 50 kr pr. måned, og pengene går ubeskåret til hundene hos Bela.

Virtuel adoption (VA)

Hvis du forelsker dig i en hund, men ikke har mulighed for at adoptere den, kan du stadig hjælpe den. Du kan adoptere hunden virtuelt, hvilket betyder at du bidrager specifikt til denne hund og sørger for den får den pleje den behøver og fortjener. Vi sender dig et certifikat på din virtuelle adoption og holder dig løbende opdateret på hvordan det går med din hund.

Nogle hunde kan have særlige behov, f.eks. helbredsproblemer, der øger prisen for dens pleje. Sådanne hunde kan have behov for mere en én VA, men vi spørger selvfølgelig nuværende VA’er om lov inden vi tilføjer nye VA’er.

Du kan blive VA for en hund ved at sende os en mail med navn, telefon, kontaktadresse eller mailadresse og oprette en fast månedlig bankoverførsel hvor du skriver VA “dit navn” i teksten til modtageren. Prisen for at være VA er 100 kr pr. måned, og pengene går ubeskåret til den hund du er VA for.

Hvordan kan mine ting hjælpe hundene i Bosnien?

Dine aflagte ting kan særdeles gøre stor nytte hos Bela i Bosnien. Når de adopterede hunde transporteres til Danmark fylder Bela bilen på hjemturen med foder og hvad der ellers er brug for af legetøj og udstyr. Hvis du ønsker at donere noget må du meget gerne kontakte os på tlf: 44225300 eller mail: info@bosniskegadehunde.net.