Praktisk information

Carmelo er 4 år gammel

Han er steriliseret og chippet og har alle hans vacciner

Han vejer 22 kg.

Om Carmelo

Carmelos ejer har taget en meget uselvisk beslutning og søger derfor et nyt hjem der bedre kan opfylde hans behov for rolige omgivelser. Vi ved det har været en svær beslutning, men for Carmelo er det den rigtige. Carmelos ejer beskriver ham således:

Min vidunderlige Carmelo skal ud til rolige omgivelser med adgang til have. Han er lidt over 4 år gammel og jeg har haft ham siden han var omkring 9 måneder. Da jeg fik ham var han en håndfuld - en stresset hund der ikke kunne falde til ro og var svær at have at gøre med. Heldigvis var han super god med andre hunde, glad for alt og alle og smuk som få. Så jeg kæmpede mig igennem med træning, rutine og meget aktivitet. Og det lykkedes! Carmelo har udviklet sig til en dejlig familiehund der elsker børn, opmærksomhed, leg og nus. Han falder nemt til ro (med den rette vejledning og aktivering) og er generelt en nem hund at have i hjemmet og han er meget selvstændig og afslappet.

Desværre udviklede Carmelo angst overfor høje lyde efter et par måneder i Danmark, og det hæmmer ham nu meget i hans hverdag. Derfor har jeg måttet indse at han har brug for at komme væk fra larmen og postyret i København. Carmelo har det meget svært med fyrværkeri, og der bliver desværre skudt fyrværkeri af fra midt december til midt januar i København. Fyrværkeriet udløser panikangst hos Carmelo, og jeg har været nødt til at give ham angstdæmpende medicin i december og give ham lidt ekstra på nytårsaften. Denne taktik har gjort at han er kommet bedre og bedre igennem nytårsaften. Men desværre sætter bylivet sig i kroppen på ham, og han får aldrig rigtig ro til at komme sig. Jeg bor lige ud til en meget trafikkeret vej, og desuden er der mange høje lyde fra byggeri og lignende der gør ham usikker. Derfor skal jeg efter nytårsaften bruge 3-4 måneder på at gøre ham til en rolig og selvsikker hund. Jeg har arbejdet med Carmelo i 3.5 år nu og har prøvet alt hvad jeg kan komme i tanke om. Men nu hvor han er 4 år gammel må jeg indse at der skal noget andet til for at han skal kunne være den dejlige, glade og aktive hund som han er i alle året 12 måneder.

Carmelo skal ud til en familie der bor i hus med have. En familie der søger en voksen hund der kan være alene hjemme helt uden problemer, der mestrer de basale kommandoer og nogle få tricks, er god til indkald og til at gå tur uden snor. Han er en hund der er glad for alt og som logrer med halen konstant, en hund der elsker at få opmærksomhed, blive nusset og kælet, der kan med alle slags hunde og elsker børn og som generelt er nem og selvstændig og har typisk familiehundsadfærd. Men det er vigtigt at hans nye familie ikke har for høje forventninger til ham og at de har erfaring med at have hund. Han har brug for faste rammer, nogen der kan vejlede ham væk fra stress, nogen der kan tilbyde en stor have eller gård uden trafikstøj og mere bevægelse i hjemmet, så han også bliver stimuleret indendørs.

For mig er Carmelo den perfekte hund fra maj til december. Han er socialiseret og har et godt hundesprog, han er god til at gå tur uden snor og sætter sig ned ved hvert kryds, han kan være alene hjemme uden problemer, han elsker mennesker og børn og har en god balance mellem selvstændighed og opmærksomhed. Jeg vil bare gerne have at han skal kunne være en rolig og glad hund hele året - og det kan han ikke være i det travle og støjende byliv.